datingadvies

5 Nieuwjaarsvoornemens voor de single man

Alvast een gelukkig nieuwjaar voor alle lezers! Hopelijk hebben gaan jullie allemaal prettige feestdagen tegemoet, in het gezelschap van je geliefden.

Elk jaar leggen we onszelf de strafste voornemens op waar er verzekerd van zijn om ze vol te houden. Wat gebeurt er in de periode tussen één januari en begin februari? In slechts vier weken tijd zijn we al onze voornemens al lang vergeten. De oplossing is niet om op oudejaar een nog langere lijst op te stellen, maar om een gedetailleerd plan op te stellen waarin we duidelijke onze te ondernemen acties uitschrijven.

Verhoog je kansen

Dit is waarschijnlijk het meest logische advies die je zal horen: succes hebben bij dating heeft alles te maken met hoe vaak je hieraan deelneemt. Iedereen kan een echte casanova, don Juan zijn, zolang je maar sociaal actief bent en vrouwen ontmoet. Zelfs een echte beginneling zal zijn kansen verhogen door gewoon meer uit zijn huis te komen, naar publieke plaatsen.

 • Ga mee met vrienden. Gaan ze naar een feestje of eender welke activiteit GA MEE! Blijf niet thuis zitten omdat je nog werk hebt of de strijk van vorige week nog moet inhalen. Verwaarloos zeker niet je vrienden omwille van een uit de hand gelopen hobby.
 • Geef jezelf een quota op. Begin met iets simpels, zoals het praten met 3 verschillende vrouwen per week en vermoeilijk deze targets geleidelijk aan. Vraag de blondine naast je op de bus waar ze naar toe gaat, de brunette in de supermarkt of welke choco ze het liefst eet… 3Vrouwen per week zijn 150 vrouwen per jaar, 150 kansen op het ontmoeten van die speciale iemand. Volg je de logica hoe je zo je eigen lot in handen hebt.

Straal zelfvertrouwen uit

Het uiterlijk kan in jouw voordeel spelen, maar indien de natuurlijk je niet alles heeft meegegeven is dit nog geen ramp. Wat belangrijk is om iemand te kunnen overtuigen van je eigen persoon en een sterk karakter neer te zetten. Je wordt automatisch aantrekkelijker wanneer vrouwen zelfvertrouwen voelen, het werkt als het ware als melk om katjes te lokken. Wanneer ik me stijlvoller begon te kleden en met een verzorgd uiterlijk naar buiten ging, werd ik in een oogwenk anders bekeken.

 • Begin gezond te eten en aan lichaamsbeweging te doen. Dit vergt werkelijk niet zoveel tijd als iedereen wel denkt. Hou dagelijks 20 minuten gereserveerd voor je lichaam. Voer enkele push-ups of buikspieroefeningen uit terwijl je naar tv kijkt. Vraag een vriend om 1 maal per week te gaan gezellig samen te gaan joggen. Neem de trap in plaats van de lift en parkeer je auto een stukje verder van de ingang.
 • Schrijf je in in een club. Er zijn talloze verenigingen voor allerhande sporten zodat je niet hoeft thuis te zitten. Klimmen, wandelen, zwemmen… Het werkt motiverend wanneer je in groep een sport kan beoefenen.
 • Koop nieuwe kledij. Op maat is de trend van de laatste jaren. Het kopen van een t-shirt of een jeans die je vormen accentueert is een must.
 • Ga naar de kapper. Uit ervaring weet ik dat het moeilijk ligt als man om meer dan 15€ te betalen voor een kappersbeurt, maar een professionele knipbeurt kan wonderen doen. Doe een google search van een kapsel die je ligt.

Laat het verleden achter je

Haal geen oude koeien uit de gracht, je kan hier toch niets aan veranderen. Vorige relaties kunnen blijven knagen aan je als je die niet loslaat – de tijd die je triestig doorbrengt op je eentje zal je niet verder helpen en is al helemaal niet goed voor je mentale gezondheid.

Hetzelfde geldt ookal ben je nog maagd of onervaren. Teveel jongen mannen laten zich hierdoor sneller afwimpelen door prachtige vrouwen omdat dit een stempel is op hun zelfvertrouwen. We moesten ooit allemaal als beginneling zonder ervaring aan de slag gaan.

De gewone vrouw zal geen belang hechten aan ervaring. Zij leven in de tegenwoordige tijd en hechten veel belang aan hoe leuk je nu bent.

 • Verteer die relatiebreuk. Dit zal zeker en vast enige tijd vergen, maar het cliché ” sluit EVEN alle contact af en ga naar de fitness” kan hier zeker toegepast worden. Sportbeoefening geeft endorphines af, heeft een positieve impact op je humeur, geeft je energie en verbetert je algemene gevoel over jezelf. Nadat je deze fase achter de rug hebt, is het terug tijd om je te omringen met vrienden en kennissen die je gelukkig maken. Zij zijn er om je te steunen in je moeilijke tijden.
 • Weet voldoende over het hebben van een fysieke relatie. Heb je deze ervaring nog niet gehad, betekent niet dat je over dit onderwerp niets moet weten. Het internet is een fantastische bron aan informatie.
 • Maak nieuwe vrienden en wees sociaal. Zorg ervoor dat je vriendenkring zich stelselmatig uitbreidt, evolueer op communicatief niveau. Soms is de beste manier om over een slechte break-up te geraken is door het zien van al het potentieel die rond loopt.

Word een yes-man

Ontdek je eigen grenzen en probeer nieuwe dingen in het leven. Telkens je hersenen je vertellen dat je iets niet kan, probeer het toch en overtuig jezelf van je eigen kunnen. Zoek geen excuses, telkens je jezelf iets in de weg staat is een verloren kans op een gelukkig leven.

zelfvertrouwen komt pas met ervaring, dit zijn twee elementen die hand in hand gaan. Hoe vaker ik ja zei op bepaalde voorstellen, des te gemakkelijker je die mentale weerstand het zwijgen kan opleggen. Er niets aantrekkelijkers dan een man met een passie, die weet wat hij wil.

 • Schrijf een bucket list van de avonturen die je altijd al hebt willen meemaken. Verwezenlijk deze één per één. Wil je nu reizen naar Zuid-Oost Azië of je wil je vliegbrevet halen, doe het. Je zal je des te succesvoller voelen eens je bepaalde wensen hebt waargemaakt. Op deze wijze creëer je een aantrekkelijke levenstijl waar derden een deel van willen zijn. Wordt je eigen held.
 • Begin een conversatie met een knappe meid die je bent tegen gekomen, vraag haar nummer vlak af. Introduceer jezelf op een leuke manier.

Vraag om Hulp

Weet dat je er niet alleen voor staat. Ikzelf kon mijn huidige ervaring niet bereikt hebben zonder de hulp van vrienden. Wees niet benauwd om een vriend of vriendin mee op stap te vragen om je te begeleiden en je te motiveren om nieuwe mensen te ontmoeten.

 • Nodig iemand uit om iets te gaan drinken of om een weekendje plezier te maken. Iemand naast je zijde hebben kan alle verschil betekenen in je slaagkansen. Dit is zeker het geval als je tegen een meisje praat die deel uitmaakt van een groep.
 • Daag elkaar uit. Soms is de enigste manier om jezelf en andere moed in te praten is door er een competitie van te maken. De eerste die langer dan 5 minuten met iemand kan babbelen wint een volgend rondje. Wees creatief en amuseer je.

Leave a Reply

Jouw e-mailadres zal niet gepubliceerd worden.