datingadvies

GRATIS DATINGSITE VOOR SLECHTHORENDE

Dating is voor velen geen gemakkelijke opgave, zeker niet als we nog eens geconfronteerd worden met extra beperkingen bij onze fysieke mogelijkheden. Online dating kan voor jou het verschil betekenen tussen gelukkig leven met twee of nog jaren single blijven. Wanneer we offline nieuwe mensen willen leren kennen loopt dat niet altijd zo vlot als we zouden hopen. Je hebt de juiste keuze gemaakt om in Google gratis datingsite voor slechthorende in te typen. Iedereen heeft toch recht op geluk? Op sociale evenementen kunnen slechthorenden in een een bubbel zitten.  Deze plaatsen zijn vaak heel luid en vol met lawaai van andere mensen, het is dan ook moeilijk om een gesprek aan te gaan met een vreemde als je maar half kan begrijpen wat hij of zij je verteld. Het is niet aangenaam om bij elke zin te moeten vragen om het nogmaals te herhalen.

Bij online dating heb je dit probleem niet. Je kan op een gemakkelijke manier nieuwe contacten maken en als het eerste contact verloopt via tekstberichten zal je hem of haar altijd begrijpen. Als het klikt tussen jullie beiden raden we aan om af te spreken in rustige restaurants zodat een aangename babbel toch mogelijk is, eens jullie elkaar beter leren kennen komen deze gesprekken op de tweede plaats en kunnen jullie je bv amuseren op een luid festival.

We gaan je wat meer informatie geven over de volgende onderwerpen:

  • 3 Tips hoe je als slechthorende start met online dating
  • Top 10 gratis datingsite voor slechthorende
  • Voordelen van online dating

3 tips om als slechthorende te starten met online dating

#1 Maak duidelijk dat je een gehoorprobleem hebt. Het heeft geen zin om voor je date te verzwijgen dat je slechthorend bent. Informeer hem of haar voldoende op voorhand vooraleer je offline gaat afspreken, zo voorkom je teleurstellingen voor jullie beiden. Je bent namelijk begonnen met online dating om toegang te hebben tot een groot ledenbestand maar vooral ook om op basis van enkele criteria alleen contact op te nemen met een kwalitatief en oprecht persoon. Zelf kan je nog de keuze maken of je dit reeds gaat vermelden in je profielomschrijving of je bezoeker pas gaat inlichten eens het eerste contact gemaakt is. Wij adviseren je om dit al te vermelden in je profielomschrijving. Op deze manier moet je geen tijd verspillen aan mensen die deze eigenschap van jou niet willen aanvaarden.

#2 Wees zelf niet te kieskeurig. Het is volkomen normaal om enkele voorkeuren te hebben in je zoektocht naar de ideale partner maar iedereen moet vroeg of laat een compromis maken. Jouw bezoekers accepteren ook jouw beperking, dan zou het logisch zijn dat jij jezelf ook openstelt voor iemand anders met een beperking. Door je open te stellen voor een breder publiek zal je veel meer kansen hebben op een mogelijke match.

#3 Vul de vragenlijst tijdens de inschrijving volledig in. Velen die starten met online dating willen er zo snel mogelijk aan beginnen en gaan de zorgvuldige vragenlijst tijdens de registratie overslaan. Je maakt hiermee de grootste fout die je kan maken. Elk matchingsysteem op eender welke datingsite is gebaseerd op die vragenlijst. Als je deze grondig leest en invult verhoog je aanzienlijk je kansen tegenover diegene die dit niet doen, je zal ook veel minder ongeïnteresseerde bezoekers aantrekken die niet jouw type zijn.

Top 10 gratis datingsite voor slechthorende

Vandaag wordt de liefde online gevonden, duizenden Belgen hebben deze weg al bewandelt voor jou. Het wordt tijd dat je deze trend niet langer gaat ontkennen. Elk van deze 10 sites heeft zijn eigen troeven en richt zich op een specifieke doelgroep.

Datingsite Onze Score Doelgroep Bezoek de website
Nr. 1 Parship.be
parship
stersterstersterster  Nummer 1 datingsite in Vlaanderen!
 Uniek matching systeem
 Gratis proberen >>
Nr. 2 Elitedating.be
elitedating
 sterstersterster Casual dating voor alle leeftijden
Dagelijks vele nieuwe leden
 Gratis proberen >>
Nr. 3 Relatieplanet.be
relatieplanet
 sterstersterster Veel actieve leden
Website is responsive
 Gratis proberen >>
Nr. 4 50plusmatch.be
50plusmatch
 sterstersterster Voor alle 50 plussers
Heel gebruiksvriendelijke website
 Gratis proberen >>
Nr. 5  VictoriaMilan.bevictoriamilan  sterstersterster Opzoek naar een affaire?
Kwalitatieve leden.
 Gratis proberen >>
Nr. 6 Match4me.be
match4me
 sterstersterster Speciaal voor hoger opgeleiden
Gebruiksvriendelijke interface
 Gratis proberen >>
Nr. 7 Alleenstaande-mamas.be
Alleenstaande mamas
 sterstersterster Enkel voor alleenstaande ouders
Veel actieve leden
 Gratis proberen >>
Nr. 8 Ondeugend-daten.be
ondeugend daten
 stersterster Iedereen opzoek naar spanning
Discreet en volledig anoniem
 Gratis proberen >>
Nr. 9 Be2.be
be2
 stersterster Casual dating in Vlaanderen
Veel actieve gebruikers
 Gratis proberen >>
Nr. 10  Seniorengeluk.beseniorengeluk  stersterster Enkel voor senioren
Niet beschikbaar in het frans.
 Gratis proberen >>

Voordelen bij online dating

  •  Enkel geregistreerde leden hebben toegang tot de website. De ontwikkelaars willen ervoor zorgen dat online datingsites een private ontmoetingsplaats is waar de leden zich veilig voelen en vertrouwen hebben dat hun gegevens niet misbruikt worden. Het grote verschil met sociale media is dat iedereen zich registreert met 1 doel in gedachten: vinden van die ene speciale persoon.
  • Een boost voor je zelfvertrouwen. Het vergt veel zelfvertrouwen om op iemand in het echte leven af te stappen, er is evenveel moed voor nodig om de stap naar online dating te zetten en je te registreren. Actief zoeken naar sociale interactie met iemand is de juiste keuze. Communiceren, versturen van berichten en het lezen van reacties kunnen je social skills bevorderen.  Foto’s en berichten uitwisselen met andere leden kunnen een glimlach op je gezicht toveren.
  • Er is geen haast bij. Bij online communicatie en online dating hoef je geen stress te hebben want het grote voordeel is dat je alle tijd hebt van de wereld. Je kan op eender welk moment contact opnemen met iemand. Je eerste indruk kan je optimaliseren door je bericht te herlezen vooraleer je ze verstuurt.
  • Online datingsites zijn een veilige omgeving. Je familieleden en vrienden kunnen hun vooroordelen hebben als het aankomt op het vlak van datingsites voor hun mindervalide kinderen of bloedverwanten. Elke dag stijgt het aantal ingeschreven mensen met een beperking groeit waardoor het steeds aantrekkelijker wordt om deze optie een kans te geven. Het is volkomen logische dat ouders hun kinderen willen beschermen tegen eender welke vorm van wreedheid en pestgedrag zowel offline of online. Datingsites zoals relatieplanet, parship en elitedating hebben een uitstekende reputatie. Zij zorgen er op dagbasis voor dat geen enkel fakeprofiel de kans krijgt om actief te zijn, deze worden dan ook heel snel uit het ledenbestand verwijdert.

Leave a Reply

Jouw e-mailadres zal niet gepubliceerd worden.