datingadvies

GRATIS DATINGSITE VOOR STUDENTEN

Studenten zijn een zeer actieve groep als het op dating aankomt, studenten maken dan ook een groot deel uit van de online datingwereld. Studenten hebben doorgaans meer tijd voor dating dan mensen die al actief zijn op de arbeidsmarkt en voor hun eigen inkomen moeten zorgen ( al dan niet met kinderen ). Toch verbaast het ons niet dat veel studenten hun toevlucht zoeken tot online dating. Ondanks het feit dat zij op dagbasis meer kans hebben om iemand nieuws te leren kennen in het echte leven zoals in de leslokalen, in de pauzes, tijdens het uitgaan, op evenementen, op hun vakantiejob, tijdens groepsreizen… Online dating zet een lage drempel om te starten voor iedereen, ook voor studenten dus. Het is alvast een goede start om een Google zoektocht te doen naar gratis datingsite voor studenten. Studenten hebben betere manieren om hun geld te spenderen dan aan een datingsite.

Toegang hebben via een datingsite tot duizenden singles is voor iedereen aanlokkelijk om aan deel te nemen. Gelukkig laten datingsites ons toe om via een leeftijdsinstelling te zoeken naar mensen van onze eigen leeftijd.

We willen studenten op weg helpen in dit artikel in de wereld van online dating:

  • 4 Tips om als student van start te gaan
  • Top 10 gratis datingsite voor studenten
  • Voordelen van online dating

4 Tips om als student van start te gaan

#1 Wees niet bang om mensen tegen te komen dat je kent. Er zullen ongetwijfeld vrienden zijn die ook een account hebben op dezelfde site als jij. Het taboe rond online dating is al lang doorprikt, niemand schaamt er zich nog voor dat ze hun vriend of vriendin via het internet hebben leren kennen. Doe een rondvraag bij je vrienden welke datingsite zij het leukst vinden, hoogstwaarschijnlijk zullen het sites zijn die je in de onderstaande lijst zal vinden.

#2 Verstuur geen algemene berichten naar iedereen. Iedereen heeft een hekel aan het ontvangen van berichten en contactverzoeken die niet individueel zijn en naar iedereen verstuurd zouden kunnen zijn. Richt je aandacht naar de persoon die je beter wil leren kennen, vraag iets over haar foto’s of toon interesse in wat hij of zij in de profielomschrijving heeft geschreven. Berichten die algemeen zijn, worden bij velen simpelweg verwijderd zonder erop te reageren. Als dit jouw strategie is om de liefde van je leven te vinden, dan raden we je aan om deze dringen aan te passen. Tenzij je natuurlijk op zoek bent naar een avontuur, kan je je veroorloven om hetzelfde bericht naar zoveel mogelijk mensen te sturen in de hoop dat er wel enkele zullen toehappen.

#3 Verander je profielfoto’s. Bij online dating is het nodig om op regelmatige tijdstippen je profielfoto’s te updaten of aan te passen. Deze tip is zeker van toepassing als je al sinds geruime tijd actief bent op de datingsite zonder resultaat. Doe desnoods beroep op de datingcoach die gratis advies geeft over je profiel en profielfoto’s.

#4 Download de app van de datingsite die je gekozen hebt. Veel datingsites hebben ondertussen een mobiele app ontwikkeld waardoor je altijd en overal in contact blijft staan met je profiel en andere singles. Als ze geen mobiele app hebben, zullen ze ongetwijfeld wel een geoptimaliseerde mobiele versie hebben voorzien. Het was nog nooit zo gemakkelijk om berichten te versturen, berichten te lezen en door profielen te bladeren als op onze smartphone.

Top 10 gratis datingsite voor studenten

Vandaag wordt de liefde online gevonden, duizenden Belgen hebben deze weg al bewandelt voor jou. Het wordt tijd dat je deze trend niet langer gaat ontkennen. Elk van deze 10 sites heeft zijn eigen troeven en richt zich op een specifieke doelgroep.

Datingsite Onze Score Doelgroep Bezoek de website
Nr. 1 Parship.be
parship
stersterstersterster  Nummer 1 datingsite in Vlaanderen!
 Uniek matching systeem
 Gratis proberen >>
Nr. 2 Elitedating.be
elitedating
 sterstersterster Casual dating voor alle leeftijden
Dagelijks vele nieuwe leden
 Gratis proberen >>
Nr. 3 Relatieplanet.be
relatieplanet
 sterstersterster Veel actieve leden
Website is responsive
 Gratis proberen >>
Nr. 4 50plusmatch.be
50plusmatch
 sterstersterster Voor alle 50 plussers
Heel gebruiksvriendelijke website
 Gratis proberen >>
Nr. 5  VictoriaMilan.bevictoriamilan  sterstersterster Opzoek naar een affaire?
Kwalitatieve leden.
 Gratis proberen >>
Nr. 6 Match4me.be
match4me
 sterstersterster Speciaal voor hoger opgeleiden
Gebruiksvriendelijke interface
 Gratis proberen >>
Nr. 7 Alleenstaande-mamas.be
Alleenstaande mamas
 sterstersterster Enkel voor alleenstaande ouders
Veel actieve leden
 Gratis proberen >>
Nr. 8 Ondeugend-daten.be
ondeugend daten
 stersterster Iedereen opzoek naar spanning
Discreet en volledig anoniem
 Gratis proberen >>
Nr. 9 Be2.be
be2
 stersterster Casual dating in Vlaanderen
Veel actieve gebruikers
 Gratis proberen >>
Nr. 10  Seniorengeluk.beseniorengeluk  stersterster Enkel voor senioren
Niet beschikbaar in het frans.
 Gratis proberen >>

Voordelen bij online dating

  •  Enkel geregistreerde leden hebben toegang tot de website. De ontwikkelaars willen ervoor zorgen dat online datingsites een private ontmoetingsplaats is waar de leden zich veilig voelen en vertrouwen hebben dat hun gegevens niet misbruikt worden. Het grote verschil met sociale media is dat iedereen zich registreert met 1 doel in gedachten: vinden van die ene speciale persoon.
  • Een boost voor je zelfvertrouwen. Het vergt veel zelfvertrouwen om op iemand in het echte leven af te stappen, er is evenveel moed voor nodig om de stap naar online dating te zetten en je te registreren. Actief zoeken naar sociale interactie met iemand is de juiste keuze. Communiceren, versturen van berichten en het lezen van reacties kunnen je social skills bevorderen.  Foto’s en berichten uitwisselen met andere leden kunnen een glimlach op je gezicht toveren.
  • Er is geen haast bij. Bij online communicatie en online dating hoef je geen stress te hebben want het grote voordeel is dat je alle tijd hebt van de wereld. Je kan op eender welk moment contact opnemen met iemand. Je eerste indruk kan je optimaliseren door je bericht te herlezen vooraleer je ze verstuurt.
  • Online datingsites zijn een veilige omgeving. Je familieleden en vrienden kunnen hun vooroordelen hebben als het aankomt op het vlak van datingsites voor hun mindervalide kinderen of bloedverwanten. Elke dag stijgt het aantal ingeschreven mensen met een beperking groeit waardoor het steeds aantrekkelijker wordt om deze optie een kans te geven. Het is volkomen logische dat ouders hun kinderen willen beschermen tegen eender welke vorm van wreedheid en pestgedrag zowel offline of online. Datingsites zoals relatieplanet, parship en elitedating hebben een uitstekende reputatie. Zij zorgen er op dagbasis voor dat geen enkel fakeprofiel de kans krijgt om actief te zijn, deze worden dan ook heel snel uit het ledenbestand verwijdert.

Leave a Reply

Jouw e-mailadres zal niet gepubliceerd worden.